Bedrijf

Start van een nieuw seizoen!

We kondigen officieel de start van een nieuw seizoen voor The Hedgehog Program aan en daarmee komen er veel nieuwe dingen aan de horizon! Van nieuwe vrijwilligers tot een nieuw TikTok-account en natuurlijk de hele rebranding van ons bedrijf in de afgelopen maanden, er is veel te bespreken.

Rebranding The Hedgehog Program

Sinds The Hedgehog Program begon als een hobbyproject, hebben we hetzelfde logo aangehouden. In 2019 is het bedrijf officieel ingeschreven bij de Kamer van Koophandel en het afgelopen jaar zijn we overgestapt op een nieuwe aanpak. Daarbij hadden we een nieuw logo, een nieuwe website en nieuwe ‘huiskleuren’ nodig. Het nieuwe logo is in november 2022 onthuld. Van een zwart silhouet van een egel naar een strak grijs en groen rond logo met een egelsilhouet om nog steeds hetzelfde gevoel te hebben, maar dan een stuk netter. De ‘huiskleuren’ van de nieuwe website zijn dezelfde kleuren geworden en we zijn bezig met het bestellen van bijpassende werkkleding!

Het oude logo is nog steeds in gebruik voor onze nevenactiviteit: Egelwinkel.nl. Dit is een website die zal worden omgevormd tot een Nederlandse webshop met producten gericht op het behoud van Europese egels die nog steeds als ‘risicovol’ worden beschouwd door de Nederlandse faunabeschermingsorganisaties. De webshop zal ook verschillende producten bevatten om insectvriendelijk tuinieren te promoten en zo een gezonde leefomgeving voor Europese egels te helpen behouden.

Oude logo van The Hedgehog Program
Nieuwe logo van egelwinkel.nl

Een nieuw Tiktok-account

Als onderdeel van de rebranding is er een nieuw Tiktok-account aangemaakt als een nieuwe manier om mensen te informeren over egels en tenrecs. Dit nieuwe account is te vinden onder The Hedgehog Program op Tiktok en wordt onderhouden door onze CEO Judith Duinkerken. We delen stukjes en beetjes over ons onderzoek en misschien nemen we je zelfs mee op een zomeravondwandeling op zoek naar wilde Europese egels. Dit Tiktok-account zou een leuke ervaring moeten zijn om mensen bewust te maken van de soort in een tijd waarin veel mensen zich niet verbonden voelen. aan de natuur om hen heen. Als je het idee leuk vindt, volg ons dan: @thehedgehogprogram.

Onze eerste vrijwilligers!

Nu we een rebranding hebben ondergaan met een compleet nieuwe website, een nieuw logo, een nieuwe aanpak en een nieuw social media account, werd het tijd om mensen aan te nemen. Helaas moesten we met onze zeer beperkte middelen en het gretige doel om meer onderzoek en onderwijs te doen, besluiten om vrijwilligers aan te nemen. Tenminste voor nu, dat is. Dus vroegen we vrijwilligers op onze Facebook-pagina en binnen een dag hadden zich al drie lieve mensen aangemeld om deel uit te maken van ons bedrijf!

Sarah Bessie

Ik ben een dierenvriend met een bijzondere passie voor Afrikaanse pygmee egels. Nadat ik mijn zoölogiediploma heb behaald, wijd ik nu mijn tijd aan het verzamelen van zoveel mogelijk kwalificaties in dierbiologie en -verzorging om mijn leven te wijden aan het grotere welzijn van deze soort door middel van onderwijs en reddingsinspanningen.

In mijn vrije tijd run ik een Instagram-pagina @hedge_chef om egelhouders de vaardigheden en middelen te geven om onafhankelijke, weloverwogen beslissingen te nemen over hoe optimale egelzorg er van geval tot geval uitziet.

Lizl van Vreden

Ik kom uit Zuid-Afrika, mijn hedgerynaam is Awesome Krimpvarkies. Ik ben erg gepassioneerd door egels, in het bijzonder Witbuikegels en Zuid Afrikaanse egels. Ik ben ook het hoofd van de South Africa’s Hedgehogs Breeders Association. Het grootste deel van mijn tijd buiten het werk besteed ik aan egels; meer leren en bestaande studiepapieren lezen, mensen voorlichten over egels.

Nikki Kulak

Ik ben gevestigd in Arizona, VS. Ik ben al meer dan 20 jaar in de exotische wereld. Ik heb een verscheidenheid aan reptielen en warmbloedige wezens gehad/gered, samen met flesgevoede babykonijntjes, eekhoorns en katten.

Ik kreeg mijn eerste Witbuikegel net nadat ze in 2016 in AZ waren gelegaliseerd. Ik voelde me meteen verliefd en betrad de fokkerijwereld met Sonoran Desert Hedgehogs. Mijn doel is niet alleen om de soort te verbeteren door stambomen zorgvuldig te volgen, maar ook om de houderij en de verstrekte voeding te verbeteren voor egels die als huisdier in gevangenschap worden gehouden om het best mogelijke leven te geven.

No comments yet! You be the first to comment.

Geef een reactie