Tenreks

Tenrek soorten

Als je aan tenreks denkt, kun je waarschijnlijk maar aan 5 soorten denken. Maar die vijf zijn slechts de tenreks binnen de onderfamilie van ‘echte tenreks’, terwijl er binnen de familie van Tenrecidae 3 subfamilies van tenreks zijn. En binnen die subfamilies zijn er 8 geslachten en 33 soorten. En dat is als we de uitgestorven soorten niet tellen!

De familie Tenrecidae is verdeeld in een onderfamilie van echte tenreks, een onderfamilie van rijst- en spitsmuistenreks en de onderfamilie van de Grootoortenrek. De onderfamilie van de echte tenreks is verdeeld in vier geslachten. De onderfamilie van de rijst- en spitsmuistenreks is verdeeld in drie geslachten en de onderfamilie van de Grootoortenrek heeft slechts één geslacht en één soort.

Wiki ‘Tenrek soorten’ index

Er komt meer..

De bovenstaande pagina’s zijn nog leeg, maar we zullen er in de loop van de tijd informatie aan toevoegen. Telkens wanneer een pagina klaar is, zullen we erover berichten op onze Facebook-pagina om de informatie aan te kondigen.

Artikel door Judith Duinkerken.

No comments yet! You be the first to comment.

Geef een reactie