Egels

De masturbatie van een egel

Foto: © Lizl van Vreden

Masturberende egels? Dat zou een kleverige stekelige situatie kunnen zijn, zou je denken. Maar het is waar, egels maken zich hier wel degelijk schuldig aan! Mannen en vrouwen. Egelmannetjes zijn hier erg berucht om, omdat ze de neiging hebben om wat bewijsmateriaal achter te laten. De vrouwtjes zijn gewoon discreter als het gaat om masturbatie.

Maar het is ook waar dat er veel andere dieren zijn die deelnemen aan solo-seks!

En de meesten hebben geen handen… Terwijl mensen gefixeerd zijn op het eindresultaat, zijn (climax)dieren niet zo zeer, daarom is hun manier van masturberen vaak anders en lijkt ons misschien vreemd.

Als we naar een paar voorbeelden van dieren kijken, zouden sommige soorten, zoals herten, hun gewei tegen bomen wrijven, wat voor ons geen masturbatie lijkt.

Het stekelvarken springt er voor mij uit, een deel van de reden is dat ze stekels hebben, hoewel niet gerelateerd aan egels, maar hun gewoonte om seksspeeltjes te vinden. Ze zullen zadelen, stappen, elk soort object grijpen dat geschikt is voor het doel, zoals stokken, boomstronken en, in gevangenschap, voedsel- of waterbakken.

Andere voorbeelden zijn natuurlijk apen, omdat ze beroemd zijn om hun seksuele activiteiten, maar omdat ze handen hebben en erg op mensen lijken, is het voor hen logisch om deel te nemen aan dit soort activiteiten. Masturbatiegedrag is onderzocht bij resusapen, mangabeys en colobusapen, walrussen, olifanten, schildpadden, eekhoorns, pinguïns, dolfijnen zijn ook andere voorbeelden van dieren, om er maar een paar te noemen. Van dolfijnen is bekend dat ze orgieën houden en zelfs orale seks van man op man of vrouw op vrouw hebben. Masturbatie lijkt dan ook geen verrassing bij deze waterwezens.

In een paper uit september 2010 in het tijdschrift PLoS ONE ontdekte Jane M. Waterman van de University of Central Florida dat alle 20 mannelijke eekhoorns observeerden, masturbeerden tot ejaculatie en vervolgens het ejaculaat consumeerden. Om hier meer over te lezen, kunt u deze link volgen.

https://mashable.com/article/animals-masturbate-no-hands

Terug naar de egels… Hoe doen ze dat?

Ze doen het met een vaardigheid genaamd “zelf-fellatio”. Omdat ze zich in een bal kunnen oprollen, betekent dit dat ze hun geslachtsdelen kunnen bereiken. Terwijl vrouwtjes meestal vasthouden aan het likken van geslachtsdelen, zullen mannetjes zich ook wrijven tegen voorwerpen in hun kooi, zoals kattenbakvulling. Vandaar dat eigenaren van gezelschapsdieren met mannelijke egels liever geen traditionele kattenbakvulling gebruiken als kleine deeltjes die tussen de penis en schacht komen.

Het is ook bekend dat egelmannetjes die “zich overgeven” aan masturbatie in de problemen kunnen komen wanneer hun penis niet terug in de schacht wil (verzakking van de penis). Dit kan leiden tot gezondheidsklachten en daarom is het erg belangrijk om altijd de geslachtsdelen van je egel te controleren.

Door deze informatie kijk je misschien met andere ogen naar je lieve egel…

Artikel door Lizl van Vreden.

Geef een reactie

× Hoe kan ik je helpen?