Bedrijf

The Hedgehog Program doet veldonderzoek!

Vanaf vanavond gaat The Hedgehog Program veldonderzoek doen in het dorp Pesse in Nederland. Dit betekent dat de website online zal zijn en de cursussen toegankelijk zullen zijn, maar dat onze service pas volgend weekend onbereikbaar zal zijn. Eventuele e-mails richting onze dienst worden na komend weekend beantwoord.

Veldonderzoek

Tijdens dit veldonderzoek ga ik organismen identificeren die in de natuurlijke omgeving van Europese egels leven en wat metingen doen aan egels als ik ze zie. Ik ga alleen op dit veldonderzoek en heb een vergunning om tussen 22 en 25 mei te wildkamperen in het gebied. De rest van de dagen zijn gevuld met het verwerken van gegevens uit het onderzoek en ander vrijwilligerswerk voor het nieuwsmedium waar ik ook werkzaam ben.

Overdag identificeer ik planten en dieren die ik tegenkom en neem ik grond- en watermonsters van plekken waar ik de afgelopen nacht egels heb gezien. Deze monsters analyseer ik direct daarna onder de microscoop. Ik zal ook alle urine- en ontlastingsmonsters analyseren die ik de vorige nacht van egels heb genomen.

‘s Nachts zal ik uitkijken naar egels! Dit betekent dat ik door het dorp en om het dorp kan fietsen op zoek naar egels om te wiegen, meten, ontlasting en urine te nemen en het geslacht te bepalen. Dit helpt om een ​​goed beeld te krijgen van de bloeiende status van de egels in het gebied.

Na dit onderzoek, op donderdag als ik thuiskom, ga ik de gegevens verwerken en eventuele videobeelden analyseren die ik ‘s nachts van egels heb gemaakt. Hiervoor gebruik ik de gedragsanalyse software Boris. Het identificeren van organismen, het wegen, meten en analyseren van egels, geeft ons een goed beeld van hoe de soort leeft en gedijt. Deze methode zal het hele jaar door worden herhaald op Europese egels en zal in de toekomst worden gebruikt voor andere soorten egels, om de verschillen tussen soorten in gedrag en dieet te bestuderen.

Artikel door Judith Duinkerken.

Geef een reactie

× Hoe kan ik je helpen?