Je bekijkt nu Egels in de dierhouderij
Photo by Kenny Belue on Pexels.com

Egels in de dierhouderij

  • Berichtcategorie:Egels
  • Bericht reacties:0 Reacties
  • Leestijd:4 minuten gelezen

Vorige week publiceerden we een aantal polls over een van de grootste egelgroepen op Facebook (Egel Snoots, momenteel 30.144 leden). Gewoon voor de lol, maar het bleek best leuk voor een artikel. Hier gaan we!

Uit welk land komen de leden?

In de eerste gepubliceerde poll werd gevraagd in welk land de leden woonden. Het is niet verrassend dat de Verenigde Staten van Amerika met maar liefst 65% de leidende positie in deze peiling had. Dat is niet verwonderlijk, want egels zijn in de hele Verenigde Staten zeer populaire huisdieren, ook al hebben sommige staten het bezit van exotische egels verboden of het bezit ervan streng gereguleerd. Op de tweede plaats stond Groot-Brittannië met 14%, wat ook niet erg verrassend is, gezien het feit dat het zeer populaire huisdieren zijn in het land. En op de derde plaats stond Canada met een bescheiden 11% van de stemmen. Ondanks de schijnbare populariteit van exotische egels als huisdier in Canada, is het bezit ervan niet op alle plaatsen gelegaliseerd en zijn mensen doorgaans voorzichtiger met het bezitten van een egel, vooral in de koudere streken van het land.

Andere landen waar op gestemd werd – allemaal met 1-2% van de stemmen – zijn Nederland, Duitsland, Maleisië, Peru, Thailand, de Filipijnen en Finland.

Populairder: mannen of vrouwen?

De tweede poll betrof een vraag over het geslacht van de egels die als huisdier werden gehouden. Aan mensen werd gevraagd of ze één mannetje, één vrouwtje, meerdere mannetjes, meerdere vrouwtjes of meerdere egels van beide geslachten hadden. De antwoorden lagen redelijk dicht bij elkaar, maar toch. Eén vrouw was het meest gekozen antwoord met 34% van de stemmen, terwijl één man op de tweede plaats stond met 30% van de stemmen. Met 26% van de stemmen werd gekozen voor de optie van meerdere egels van beide geslachten. Meerdere mannen en meerdere vrouwen werden even vaak gekozen met elk 5% van de stemmen. Zoals verwacht is er niet veel verschil tussen de geslachten.

Brokjes, rauw vlees of allebei?

De derde en laatste poll was een vraag over de voeding van egels als huisdier. Bieden mensen kattenbrokjes, hondenbrokjes, gemengde brok, rauw vlees of rauw vlees met brokjes aan? Hoewel de voor de hand liggende winnaar van deze poll kattenbrokjes was met 80% van de stemmen, was de rest van deze poll erg interessant! 12% van de kiezers voert een gemengd brokjesdieet, wat erop kan wijzen dat sommige mensen hondenbrokjes in hun mengsel gebruiken of meerdere kattenbrokjes mengen. 8% van de kiezers geeft rauw vlees en brokjes, wat waarschijnlijk te wijten is aan het feit dat mensen aanbevelen om altijd minstens een klein beetje brokjes te voeren, zelfs als ze een rauw dieet voeren, om op termijn een tekort aan voedingsstoffen te voorkomen.

Er wordt helemaal niet gestemd op de opties voor rauw vlees en voor hondenbrokjes!

Wat zijn jouw gedachten?

Wat denkt u, nadat u de peilingen en de uitkomsten ervan heeft gezien? Heeft u meer dan één egel en welke geslachten hebben zij? Geef je brokjes of rauw vlees en brokjes? Laat het ons weten!

Artikel door Judith Duinkerken.

Geef een reactie