Je bekijkt nu Stekelige patiënt gevonden op de spoedeisende hulp

Stekelige patiënt gevonden op de spoedeisende hulp

  • Berichtcategorie:Egels
  • Bericht reacties:0 Reacties
  • Leestijd:4 minuten gelezen

De SEH-verpleegkundigen van het South Tyneside District Hospital in South Shields, Engeland waren verrast toen ze tijdens hun avonddienst een bijzonder klein patiëntje op bezoek zagen komen! Een kleine Europese egel – door het ziekenhuispersoneel liefkozend John genoemd – was erin geslaagd om op slimme wijze naar binnen te sluipen via de deuren die bedoeld waren voor ambulancepersoneel en werd ronddwalend door de reanimatieruimte aangetroffen.

Deze kleine egel bleek later onderkoeld te zijn en was waarschijnlijk het ziekenhuis binnengelopen op zoek naar warmte. Het personeel merkte al snel dat hij het koud had en ‘behoorlijk slap’, en wikkelde hem in een warme deken voordat hij hem doorverwees naar de plaatselijke liefdadigheidsinstelling Pawz for Thought voor een intensievere gespecialiseerde behandeling. Gelukkig lijkt het goed met John te gaan en zijn er plannen gemaakt voor zijn vrijlating in het wild.

Meer over het verhaal van John kun je hier lezen.

Wanneer hebben egels hulp nodig?

Egels zijn van nature nachtdieren, dus als je er overdag een ziet, is dit een teken dat ze mogelijk jouw hulp nodig hebben. Als u een egel aantreft die gewond of onwel lijkt, raadt de RSPCA aan een handdoek of een dik paar handschoenen te gebruiken om hem over te brengen naar een doos met water en kattenvoer in een warme, rustige ruimte. De handschoenen beschermen je tegen prikken aan hun stekels en tegen eventuele ziektes die ze met zich mee kunnen dragen; het zijn tenslotte wilde dieren. Het wordt dan aanbevolen om ze zo snel mogelijk naar een reddingsorganisatie te brengen voor behandeling.

Verschillende landen hebben mogelijkheden voor het redden en behandelen van egels. Hier is een kleine lijst met organisaties in een aantal verschillende landen:

Artikel door Sarah Bessie.

Geef een reactie