Je bekijkt nu The Hedgehog Program al vier jaar als bedrijf!

The Hedgehog Program al vier jaar als bedrijf!

  • Berichtcategorie:Bedrijf
  • Bericht reacties:0 Reacties
  • Leestijd:5 minuten gelezen

Wie kan zich nog herinneren dat wij ooit begonnen zijn als een simpel Nederlands forum genaamd ”Witbuikegel Wiki”? Waarschijnlijk zijn dat niet heel veel mensen die zich dat nog kunnen herinneren. Terug naar 2011 toen ik begon met het houden van egels als huisdier en dan bedenken waar we nu staan, is ongelooflijk bijzonder. En inmiddels mogen we ons middels The Hedgehog Program al vier jaar lang een bedrijf noemen!

Bijzondere momenten

Door de jaren heen heb ik als ZZP’er mogen werken aan het opzetten van THP als bedrijf en dat is gepaard gegaan met een heleboel bijzondere momenten. Ik heb mogen reizen door Europa om egels op te halen en weg te brengen, ik heb stekels en haren gedoneerd gekregen van eigenaren, fokkers, opvangcentra en universiteiten over de hele wereld en ik heb radio- en tv presentaties mogen houden over mijn werk als zelfstandig onderzoeker gespecialiseerd in egels en tenreks. Ik heb boeken mogen schrijven, online cursussen mogen ontwerpen en op diverse Facebookgroepen mogen aansluiten als admin en ‘groepsexpert’ om iedereen meer te leren over deze bijzondere dieren.

Bijzondere mensen

Bijzondere momenten maak je natuurlijk niet mee zonder ook hele bijzondere mensen te leren kennen! Zo heb ik een heleboel mooie mensen leren kennen op Facebook, waaronder een aantal fokkers die actief hebben meegeholpen met het genetica onderzoek door zich volop in te zetten bij het koppelen van nestjes om de genetica te berekenen en te controleren. Zonder jullie had het onderzoek nooit zo goed kunnen worden aangepakt. Maar ook de mensen die mij nu dag in, dag uit helpen met het schrijven van content op de website behoren tot deze categorie: zonder mijn vrijwilligers was deze website niet geworden was het nu is. Dank jullie!

Bijzondere dieren

Over de jaren heen, heb ik ook een verscheidenheid aan hele bijzondere dieren mogen leren kennen. Wie kent ze nog; de Albino Grootooregel, de Argente Europese egel, de blonde Noordelijke witborstegels, de hybride Zuid-Afrikaanse egel, de Witbuikegels met syndactyly? Stuk voor stuk bijzondere verhalen met bijzondere eigenschappen waarvan ik nooit had durven dromen dat ik ze zou mogen onderzoeken.

Dromen voor de toekomst

Dankzij iedereen die The Hedgehog Program heeft gesteund en ondersteund over de loop der jaren, mag ik ook verder dromen over de toekomst. In het bedrijf en ook daarbuiten! Mijn leven is immers behoorlijk samengevoegd met egels en natuur. Ik hoop daarom dat ik mijn veldonderzoeken over de loop der jaren mag blijven doen en verder mag uitbreiden naar andere soorten. Daarnaast hoop ik meer te mogen doen in de educatie, ook buiten de boeken, cursussen en Facebookgroepen om, zoals op evenementen, scholen en in samenwerking met andere natuurorganisaties. Er zijn zo veel egels en tenreks waar nog nauwelijks over wordt geschreven, er is nog genoeg te doen!

Gratis eBoek!

Ter ere van het 4-jarig bestaan van The Hedgehog Program nu tijdelijk het eBoek ‘Witbuikegel – Atelerix albiventris’ gratis te downloaden in onze webshop in zowel Nederlands als Engels! Wees er snel bij, de actie loopt slechts t/m 14 november 2023.

Couponcode: THPfreegift

Geef een reactie