Je bekijkt nu Nacht van de nacht evenement

Nacht van de nacht evenement

  • Berichtcategorie:Bedrijf
  • Bericht reacties:0 Reacties
  • Leestijd:3 minuten gelezen

Een paar weken geleden werden wij gevraagd om deel te nemen aan een evenement van organisatie IVN in onze woonplaats, om te spreken over egels. Het kostte niet veel moeite om dat aanbod te accepteren! En dus hebben we vanavond ons kamp opgebouwd en een tafeltje gemaakt met educatieve spullen.

Nacht van de Nacht is een jaarlijks terugkerend evenement van de organisatie IVN afdeling Hoogeveen. Het is een evenement in het donker waar mensen spreken over dieren die in de nacht leven en ons werd gevraagd om over egels te spreken en ons veldonderzoek erbij te betrekken. Dit jaar begon het rond 18.20 uur net nadat de zon onderging en het was geweldig!

We bevonden ons vlak na het startpunt op de route door het donkere bos, waar we onze tarptent opzetten alsof we aan het wildkamperen waren, samen met een tafel opgesteld met een microscoop om de dwarsdoorsnede van een egelstekel te zien, het papierwerk van het veld onderzoek, wat biologieboeken en een egelhuidje. Het is niet ver verwijderd van hoe we ons kamp hebben opgeslagen tijdens onze veldonderzoekavonturen!

Tijdens het evenement vertelden we de voorbijgaande groepen dat egels nachtdieren zijn die oorspronkelijk langs de uitgestrekte bossen leven, ook al leven ze tegenwoordig ook in steden vanwege het voortdurend verdwijnen van natuurlijke ruimte voor de bouw van huizen en industriële gebouwen. We vertelden ze ook over hun dieet en waar en hoe ze overwinteren. We hadden zelfs één van onze egels meegenomen (Nacho, de Grootooregel) zodat kinderen een egel konden aaien. De meeste mensen stelden ook een aantal vragen, waardoor het tijdsbestek van zes minuten per groep gemakkelijk werd opgevuld (je kent mij, ik zou uren kunnen praten als ik de kans kreeg!).

Het was een leuke en leerzame avond en we hebben gehoord dat de kinderen erg onder de indruk waren van het egelverhaal.

Geef een reactie