Wetenschap

Vijf nieuwe haaregels ontdekt na taxonomische herziening

Het geslacht Hylomys is herzien aan de hand van moleculaire en morfologische gegevens van museumexemplaren over de hele wereld, resulterend in de beschrijving van twee nieuwe soorten en de verheffing van drie ondersoorten tot een specifieke status. In totaal betekent dit dat er nu zeven soorten zijn binnen het geslacht Hylomys.

De zeven soorten zijn respectievelijk: H. dorsalis, H. macarong sp. nov, H. maxi, H. parvus, H. peguensis, H. suillus en H. vorax sp. nov. De soorten H. dorsalis, H. maxi en H. peguensis waren voorheen ondersoorten van de H. suillus, maar worden nu als afzonderlijke soorten beschouwd. H. macarong sp. nov en H. vorax sp. nov zijn nieuw ontdekte soorten, hoewel exemplaren van de soort al tientallen jaren in musea worden verspreid en tentoongesteld zonder dat ze zijn gedetermineerd.

Het volledige artikel is te vinden op NBC News en de wetenschappelijke studie is te vinden in het Zoological Journal van de Linnean Society.

Soortenlijst op The Hedgehog Program

Met het nieuws over de nieuwe soort en de herzieningen van de hierboven genoemde ondersoorten zullen we onze soortenlijst op de website aanpassen met behulp van de aanbevolen algemene namen voor de soort zoals vermeld in de wetenschappelijke studie.

Geef een reactie

× Hoe kan ik je helpen?