Over ons

Onze missie & visie

The Hedgehog Program is een eenmanszaak gerund door Judith Duinkerken in het kleine stadje Hoogeveen in Nederland. Onze onderzoeken richten zich op diergedrag, voeding, genetica en uiterlijke verschillen tussen soorten. The Hedgehog Program staat voor niet-invasief onderzoek en heeft altijd tot doel de handel in huisdieren rechtstreeks te beïnvloeden door onze onderzoeksconclusies te implementeren in onze cursussen en boeken, om onze kennis te helpen verspreiden onder eigenaren van egels en tenreks. Dit helpt de dierenzorg en het begrip van de basisbehoeften van alle diersoorten te verbeteren. Aangezien het meeste onderzoek naar egels en tenreks gericht is op medisch onderzoek, is The Hedgehog Program uniek in zijn manier om onderzoek te doen en mensen rechtstreeks te onderwijzen over andere onderwerpen binnen de dierhouderij.

6LEERLINGEN
1AFGESTUDEERDEN
6KLANTEN
1CURSUSSEN GEPUBLICEERD

In liefdevolle herinnering

Judith’s broer Harrie liet haar een belofte maken om met dieren te blijven werken terwijl haar passie voor egels zich ontwikkelde. Helaas is Harrie een paar maanden later onverwachts overleden op 14 oktober 2014. Vijf jaar later, toen Judith haar hobby uitbouwde tot een bedrijf, schreef ze The Hedgehog Program in bij de Nederlandse Kamer van Koophandel ter ere van haar broer op 14 oktober 2019. Omdat haar broer haar eerst dekegel Archie had ontmoet, maakte ze het logo voor The Hedgehog Program op basis van de enige egel die hij ooit vasthield en bestelde ze in 2020 een schilderij van Archie bij Danielle Tomlinson Art. In mei 2021 kreeg ze het schilderij getatoeëerd op haar been als herinnering aan de belofte die ze deed. Ter nagedachtenis aan haar broer bestaat The Hedgehog Program nu als een niet-invasief onderzoeks- en onderwijsplatform. Hoewel het nieuwe logo voor The Hedgehog Program in november 2022 is gemaakt, wordt het logo nog steeds gebruikt door Judith’s nevenbedrijf Egelwinkel.nl.

Schilderij van Archie, gemaakt door Danielle Tomlinson Art.

Vrijwilligers

Sinds februari 2023 is The Hedgehog Program begonnen met het aannemen van vrijwilligers om educatieve nieuwsberichten te schrijven en cursussen te ontwerpen. Deze vrijwilligers zijn gepassioneerd door egels en tenreks, elk vanwege hun eigen levensverhaal. Ieder van hen heeft zijn eigen specialiteit en zijn eigen doelen die hij als vrijwilliger wil bereiken. We zijn trots om ze in het team te hebben!

Sarah Bessie Norman

Ik ben een dierenvriend met een passie voor egels. Sinds ik mijn zoölogiediploma behaalde, wijd ik mijn tijd aan het verzamelen van kwalificaties in biologie en dierverzorging om mijn leven te wijden aan het welzijn van egels d.m.v. onderwijs en opvang.
Bekijk profiel

Nikki Kulak

Ik werk al meer dan 20 jaar met exoten. Ik kreeg mijn eerste Witbuikegel net nadat ze in 2016 in Arizona, waren gelegaliseerd. Ik werd verliefd en begon te fokken. Mijn doel is om de soort te verbeteren door stambomen en om de verstrekte voeding voor egels te verbeteren.
Bekijk profiel

Lizl van Vreden

Ik kom uit Zuid-Afrika, mijn haag is Awesome Krimpvarkies. Ik ben erg gepassioneerd door egels, in het bijzonder Afrikaanse pygmee-egels en Zuid-Afrikaanse egels. Ik ben ook het hoofd van de South Africa's Hedgehogs Breeders Association. Het grootste deel van mijn tijd buiten het werk besteed ik aan egels; meer leren en bestaande studiepapieren lezen, mensen voorlichten over egels.
Bekijk profiel

Media

The Hedgehog Program heeft door de jaren heen veel media-aandacht gekregen, zowel nationaal als internationaal. We nemen het  welzijn van onze dieren zeer serieus en accepteren geen media-uitnodigingen waarbij de dieren naar een locatie buiten ons huis worden verplaatst, omdat we niet kunnen garanderen dat de temperatuurverschillen geen invloed hebben op hun gezondheid. Maar we accepteren wel media-uitnodigingen die bij ons thuis worden gedaan en zullen in dat scenario graag egels laten zien. Heeft u interesse in een artikel of interview, kijk dan op onze advertentiepagina. De onderstaande media-artikelen zijn artikelen die we in het verleden hebben gedaan.