Back

The Hedgehog Program functioneren als een solide educatief platform zonder de toegewijde vrijwilligers die educatieve artikelen schrijven en helpen bij het creëren van online cursussen. Op deze pagina stellen wij u met trots voor aan ons vrijwilligersteam!

Sarah Bessie
Ik ben een dierenliefhebber met een passie voor egels. Sinds ik mijn zoölogiediploma heb behaald, wijd ik mijn tijd aan het verzamelen van kwalificaties in de dierbiologie en -zorg, en wijd ik mijn leven aan het welzijn van deze soort door middel van onderwijs en redding.
Lizl van Vreden
Ik kom uit Zuid-Afrika, mijn hedgerynaam is Awesome Krimpvarkies. Ik ben erg gepassioneerd door egels, Witbuikegels en Zuid-Afrikaanse egels in het bijzonder. Ik ben ook het hoofd van de South Africa’s Hedgehogs Breeders Association. Het grootste deel van mijn tijd buiten mijn werk besteed ik aan egels; meer leren en bestaande studiepapieren lezen, mensen voorlichten over egels.
Nikki Kulak
Ik werk al meer dan twintig jaar met exoten. Ik kreeg mijn eerste Witbuikegel net nadat ze in 2016 in Arizona werden gelegaliseerd. Ik werd verliefd en begon met fokken. Mijn doel is om de soort te verbeteren door middel van stambomen en het verbeteren van de houderij en de aangeboden voeding voor egels in gevangenschap.
Chelsey Vermillion
Mijn naam is Chelsey en ik kom uit de VS. Ik heb een achtergrond in biologie en een liefde voor alle dieren. Ik ontmoette mijn eerste egel toen een studievriend haar knorrige kleine man meenam naar een studentenvereniging. Ik werd meteen verliefd op egels, en vooral op de chagrijnige. Ik begon mezelf te verdiepen in egels, omdat ik wist dat ik er een wilde en er goed voor wilde zorgen. In 2018 bracht ik mijn eerste egel mee naar huis, en onverwachts schonk ze mij er nog vijf. Ik hield er twee en vond goede huizen voor de andere drie. Van daaruit heb ik veel mensen binnen de egel- en fokgemeenschap ontmoet om meer te leren en anderen op te leiden.
Jay Proctor
Ik woon in Europa en heb sinds 2013 contact met zowel Europese egels als Witbuikegels. Ik heb een achtergrond in geschiedenis en aardrijkskunde. Ik kan in de meeste Europese talen ‘egel’ zeggen.
Nicola Hocking
Ik heb sinds januari 2015Witbuikegels. Mijn eerste egel kreeg ik van een fokker, maar sindsdien zijn het allemaal opvang-egels geweest. Mijn achtergrond is al meer dan 20 jaar verpleegkundige, voornamelijk in de intensive care. Ik werd in 2007 gehandicapt en moest uiteindelijk eind 2014 stoppen met werken. Ik ben beheerder van Hedgehog Snoots op Facebook, ik ben al heel vroeg lid nadat het was gestart. Ik heb verschillende mensen geholpen met hun egels, die ze nog nooit eerder hadden gehad. Ik kijk er enorm naar uit om vrijwilligerswerk te gaan doen voor The Hedgehog Program.
Saundra Swain
Ik kom uit de VS en begon voor het eerst over egels te leren tijdens de zoogdierkundeles op de universiteit en werd verliefd. Ik heb een bachelordiploma in biologie met een focus op zoölogie. In 2015 begon ik onderzoek te doen naar egels als huisdier, en in 2016 kreeg ik mijn eerste egel!
×