Back

Bij The Hedgehog Program streven we ernaar om steeds meer kennis te vergaren over de verschillende soorten egels over de hele wereld. Om onderzoek te doen hebben we verschillende projecten opgezet en deze zullen we blijven uitbreiden naarmate het bedrijf zich ontwikkelt. The Hedgehog Program voert alleen niet-invasief onderzoek uit, wat betekent dat we dieren geen kwaad doen en hun ongemak zo veel mogelijk proberen te minimaliseren. Veel van onze gegevens zijn rechtstreeks afkomstig van hobbyisten en fokkers van verschillende huisdiersoorten of van ervaren en erkende opvang organisaties over de hele wereld voor wilde egels. Bijvoorbeeld: het verkrijgen van stambomen en nestresultaten van fokkers, eigenaren die ons informatie sturen over de gezondheid en het gewicht van hun egel. Tijdens het microscopisch onderzoek vragen wij om monsters van haren en stekels van verschillende soorten en kleuren egels. Egels verliezen deze uiteraard hun hele leven en de monsters hoeven niet vers te zijn. Je hoeft de dieren niet te storen!

In andere gevallen hebben we een meer ‘hands on’ aanpak nodig. In het veldonderzoek moeten we de dieren observeren en tijdelijk vangen om ontlastingsmonsters te nemen. Veel egels poepen en plassen terwijl ze stress ervaren, dus het duurt meestal maar een minuut of twee voordat ze weer kunnen worden vrijgelaten op dezelfde plek waar ze zijn gevangen. In deze gevallen is stress niet uit te sluiten, maar we proberen deze tot een minimum te beperken door niet met ze rond te rijden, ze niet te veel op te pakken en ze direct na het nemen van de monsters weer los te laten.

Bij The Hedgehog Program geloven we dat er veel gedaan kan worden zonder dieren schade te berokkenen. We zijn begonnen als hobbyistische eigenaren van Witbuikegels en geven veel om de dieren waarmee we werken. En dat dragen wij door in ons werk als onderzoeks- en onderwijscentrum!

×