Genetica onderzoek

Toen we met The Hedgehog Program begonnen, lanceerden we een groot project om de genetische kleuren van Witbuikegels te ontdekken en dit project is al voltooid. We sluiten dit project echter niet af, want er zijn tal van andere soorten die ook fascinerende kleuren hebben en we houden ervan om deze andere soorten te onderzoeken. Het genetica-onderzoek helpt fokkers om verschillende kleuren te onderscheiden, maar helpt ook om kleuren te voorkomen die een probleem kunnen vormen voor de gezondheid van egels.

Gepubliceerde documenten

Gepubliceerde artikelen over dit onderzoek worden gepubliceerd op Academia.edu en kunnen ook worden opgenomen in boeken of andere vormen van publicatie. Lees hieronder verder om deze publicaties te bekijken.

Huidige projecten

Momenteel zijn we bezig met het ontwikkelen van genetisch onderzoek voor Grootooregels, aangezien ze steeds populairder worden in de dierenhandel en er steeds meer kleuren opduiken bij fokkers. We hebben al de wildkleur en albino-stekels en -haren, maar we zouden graag meer onderzoek doen naar de genetica achter hun kleuren. We streven ernaar om dit in de toekomst ook voor andere soorten te doen.

Open-source register

We ontwikkelen een open-source register waarmee The Hedgehog Program wordt uitgebreid tot een handig platform voor fokkers om afstammingslijnen over meerdere generaties bij te houden, zelfs wanneer hun dieren of het dier op de achtergrond bij andere fokkers leven. Door belangrijke informatie te delen op een open-source platform, kunnen problemen op het gebied van gezondheid en ontwikkeling gemakkelijk binnen de gemeenschap worden gedeeld, waardoor de algehele genetische gezondheid van de verschillende soorten die in gevangenschap worden gehouden, wordt verbeterd. Het is de bedoeling dat het register in januari wordt gemaakt, hoewel de ontwikkeling enkele maanden kan duren. Hierdoor moet de officiële deadline nog worden bepaald.