Microscopisch onderzoek

Met microscopisch onderzoek kunnen we de structuur en het pigment van stekels bestuderen en specifiek hoe ze per soort verschillen. Met deze nieuwe kennis kunnen we een beter begrip krijgen van de verschillen tussen de soorten egels en tenreks. Dit kan identificatie vergemakkelijken wanneer geredde dieren worden gevonden, maar we kunnen ook meer kennis opdoen over de functionaliteit van de stekels, haren en semi-haren.

Gepubliceerde documenten

Gepubliceerde artikelen over dit onderzoek worden gepubliceerd op Academia.edu en kunnen ook worden opgenomen in boeken of andere vormen van publicatie. Lees hieronder verder om deze publicaties te bekijken.

Hoe verzamelen we stekels en haren?

Wij verzamelen meestal stekels en haar van egels en tenreks van eigenaren en fokkers, maar soms ook via asielen en opvangcentra. Vooral egels werpen hun hele leven voortdurend stekels en haren af. Ze kunnen gemakkelijk worden verzameld door door hun nest of nest te kijken, zonder ze te storen of pijn te doen. Voor tenreks is dit een beetje anders, omdat ze niet zoveel haar verliezen en hun stekels bijna permanent op hun huid blijven zitten. In deze gevallen duurt het net iets langer voordat ze een paar haren verliezen en worden de stekels vaak verzameld van recent overleden tenreks.

Galerij